Palvelut

Alkukartoitus

Yhdestäkin käynnistä voi olla apua. Alkukartoituksessa keskustellaan elämäntilanteestasi ja juomatottumuksistasi. Alkukartoitus sopii hyvin myös henkilölle, joka on uupunut läheisen juomisesta. Voit varata ajan puhelimitse tai nettiajanvarauksellamme. Alkukartoitus kestää n. 50min. ja maksaa 100€. Saat konkreettisia työkaluja ja ajanmukaista informaatiota riippuvuus problematiikkaan, koskivatpa ne sitten alkoholia, lääkkeitä tai muita päihteitä.

Sinun ei tarvitse sitoutua jatkoon, eikä tietosi mene sähköisiin potilastietojärjestelmiin. Luottamus ja yksityisyyden kunnioitus on tärkeä osa palveluamme. Meillä jokainen kohtaamasi päihdetyöntekijä on koulutuksen saanut ammattilainen.Suhde päihderiippuvuuteen on asiallinen ja asiantunteva. Omakohtainen kokemus riippuvuudesta ja siitä selviäminen tekee työntekijöistämme kokemusasiantuntijoita. Meidän kanssa on luontevaa keskustella kiperistäkin kokemuksista.

Myös läheinen voi olla mukana alkukartoituksessa. Lisätied. puh. 041 511 5678

BALANCEINTENSIIVIPRO

IntensiiviPro on tarkoitettu henkilölle, joka haluaa yksilöllistä ja intensiivistä muutosvalmennusta päihderiippuvuuteen ja elämänmuutokseen. Asiakas määrittelee itse tavoitteensa. Menetelminä käytetään valmentavaa työotetta, yksilöterapiaa, tietopohjaista koulutusta, erilaisia harjoitteita sekä kotitehtäviä. Lisäksi on mahdollisuus osallistua myös BM-klinikan omiin ryhmiin!

Valmennus kestää kuudesta viikosta kahdeksaantoista viikkoon, sinun aikataulusi mukaan. Asiakastapaamisia on yksi- kaksi-kolme kertaa viikossa. Yhteensä 18 yksilötapaamista á 1,5 tuntia henkilökohtaista, yksilöllistä valmennusta. Voit aloittaa kahden viikon alkujaksolla ja tehdä päätöksen jatkosta sen jälkeen.Tapaamiset ovat mahdollisia myös skypen kautta tai kotikäynteinä. Jos asut Suomen ulkopuolella BalanceintensiiviPro international kurssi kestää 2vk.

INTENSIIVIPRO INTERNATIONAL

Kurssi on tarkoitettu henkilöille joille on syntynyt ongelmia liiallisesta alkoholin tai jonkun muun kemiallisen aineen käytöstä johtuen. Menetelminä käytetään valmentavaa työotetta, yksilöterapiaa, tietopohjaista koulutusta, erilaisia harjoitteita sekä kotitehtäviä mm retkahduksen ehkäisy työkaluja. Kurssi kestää 2vk ja se toteutetaan asiakkaan kohdemaassa. Kurssi sisältää yhteensä 10 yksilötapaamista, á 2 tuntia, henkilökohtaista, yksilöllistä valmennusta.

Yksilötapaamiset

Yksilötapaamiset kestävät 60 minuuttia kerrallaan, paitsi päihdearviointipalvelu joka kestää 50 minuuttia. Tapaamiset voivat olla joko asiakkaan kotona, tai yrityksen tiloissa. Myös internetin kautta tapaamiset onnistuu. Yksilötapaamisissa sinulla on mahdollisuus tutkia ja pohtia ammattilaisen kanssa yksilöllisemmin elämäntilannettasi ja muutos tarpeitasi aina asiakaslähtöisesti. Tyypillisiä yksilöpalveluiden käyttäjiä ovat henkilöt joilla on ongelmia päihteidenkäytön vuoksi tai jonkun muun riippuvuuden johdosta elämänhallinta on heikentynyt. Läheiset joilla itsellään ei riippuvuusongelmia ole, mutta ovat saattaneet huomaamattaan sisäistää itselleen epäterveellisiä ja itseään vahingoittavia käyttäytymismuotoja joita usein riippuvuusongelmat perheessä aiheuttavat. Myös Balance ohjattuihin vertaisryhmiin osallistuva voi joskus tarvita yksilöllisempää hoitoa, kaikkia asioitaan ei aina voi käsitellä ryhmässä eikä ole tarkoituksenmukaistakaan.

Yksilö tapaamiset ovat 1-5 krt. Joskus jo yksikin kerta voi tuoda varmuuden millaista muutosta kaipaa, toisinaan 2-5 krt on riittävä määrä.Yksilötapaaminen on mahdollista järjestää nopeallakin varoitusajalla esimerkiksi kriisin yllättäessä.

BM Klinikan toiminnan taustalla ovat kognitiiviset oppimisteoriat, analyyttinen teoria, ratkaisukeskeinen näkemys, Minnesota-malli, mindfulnesin teoriat sekä dialogisen vuorovaikutuksen teoriat.

Hinnat: Arviointipalvelu yksi käyntikerta 100€/ 50 min, seuraavat 130€/ 60 min.

Ohjatut vertaistukiryhmät

Bm-klinikka tekee yhteistyötä Eiran sairaalan kanssa ja käyttää Eiran sairaalan ohjattuja vertaisryhmiä. Ohjatut vertaisryhmät kokoontuvat keskiviikkoisin klo 17-18:30. Eiran sairaalan tiloissa. Laivurinkatu 29, 00150 Helsinki, kokoushuone 5 krs

Hinta: Ryhmän hinta on 150€/kk, joka maksetaan aina etukäteen 3kk jaksoissa.

Ilmoittautuminen
Eiran lääkäriasema, ajanvaraus puh. 09 1620 570

Ryhmänvetäjä
Päihdeterapeutti Inka Kasurinen

Lisätietoja ohjatusta vertaistukiryhmästä
Jussi Kinnunen puh. 041 511 5678

Kuinka Eiran ohjattuvertaisryhmä poikkeaa joistakin vertaisryhmistä?
Eiran ohjatussa vertaisryhmässä on aina koulutuksen saanut henkilö vetämässä ryhmää. Ryhmässä on ns vapaa dialogi joka mahdollistaa tiettyjen haasteiden näkyväksi tulemisen ja antaa näin ollen mahdollisuuden niiden käsittelyyn turvallisessa ja ymmärtäväisessä ohjatussa ryhmässä.

Ohjatusta vertaisryhmästä sanottua…

” takana 8kk raittiutta enkä kadu pätkääkään”

” ryhmässä saan olla oma itseni ja saan pysähtyä arjen kiireistä”

” ei enää hävetä, kun kuulin että muillakin on samanlaisia ongelmia”

” en ole nauranut näin makeasti aikoihin”

Katso tuoreet tiedot ryhmistä ajankohtaista -osiosta.

Mitä seksuaalineuvonta on?

Seksuaalineuvonta on ammatillista ihmisen seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvien asioiden ja ongelmien käsittelyä ja tutkimista yhdessä asiakkaan tai pariskunnan kanssa.

Seksuaalineuvonta sisältää yleensä 2–5 tapaamiskertaa, mutta käyntikertoja voi olla useampiakin riippuen asiakkaan tarpeista. Usein seksuaalineuvontaan hakeudutaan seuraavan kaltaisten ongelmien vuoksi kuten mm. seksuaalinen haluttomuus, tunteiden ilmaisun, vuorovaikutuksen ja läheisyyden ongelmat, itsetuntoon ja kehonkuvaan liittyvät pulmat, eri elämäntilanteisiin liittyvät seksuaalielämän haasteet, kuten pienten lasten perheet ja ikääntyminen sekä kuinka uskaltaudun seksiin ilman päihteitä.

BM Klinikalla sinua auttaa koulutuksen saanut seksuaalineuvoja.

Hinnat: ensimmäinen käyntikerta 100€ / 60 min, seuraavat 130€/ 60 min.

Balance-läheisvalmennus

Riippuvaisia taipumuksia omaavan ihmisen läheisen elämänlaatu paranee, esimerkiksi masentuneisuus, stressi, sekä muu pahoinvointi helpottaa riittävän hyvän hoidon avulla, vaikka läheinen jatkaisikin riippuvaista käyttäytymistään. Silloinkin voi tulla yllätyksiä kun riippuvainen lähtee hoitamaan itseään ja kaikki kodin tai työpaikan ongelmat eivät katoakkaan vaikka näin on saatettu toivoa. Kaikki saavat tai joutuvat sopeutumaan uuteen tilanteeseen ja tämä antaa mahdollisuuden jokaiselle elämänlaadun muutokseen, joskus tarvitsemme siihen lempeää apua. Riippuvuuksia voi olla joko kemiallisia tai toiminnallisia esimerkiksi riippuvuus erilaisiin päihteisiin, tai toiminnallisia riippuvuuksia kuten esimerkiksi työnarkomania tai peliriippuvuus.

BM Klinikalla klinikalla käytetään mm Craft-läheismetodia.

Craft-metodi on työkalupakki jonka avulla opit säilyttämään oman mielenrauhasi sekä saat uusia työkaluja vuorovaikutustaitoihisi. Usein onkin niin että vuorovaikutustaidoilla korjataan jo monta hankalalta tuntunutta ongelmaa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja anna itsellesi mahdollisuus muutokseen. Puh: 041 511 5678

Hinnat ensimmäinen käyntikerta 100€/ 60 min. Seuraavat 130€/60 min.

Katkaisu ja laitoshoito

Oletko juonut itsesi niin huonoon kuntoon, etteivät työt suju tai olet aiheuttanut mielipahaa läheisillesi ja itsellesi? Etkö saa juomista loppumaan? Autamme sinua löytämään elämäntilanteeseesi sopivan hoitomuodon. Yhteistyökumppaneinamme toimivat mm. Nurmijärvellä sijaitseva Kalliolan klinikka ja Helsingissä Eiran sairaalan katkaisuhoito.

Kun haluat tukea ja apua juomisen lopettamiseen, ota meihin yhteyttä. Yhteydenottosi käsitellään 100% luottamuksellisesti.

SOITA 041 511 5678
Takaisin ylös